Descarregat el track

Este dimecres s’ha fet la marxa, dins de les activitats de la XXI Convenció de Benidorm de 2023. Ha tingut bona representació d’agrupacions provincials d’AGMT i també de països europeus d’Eurojumelages.

L’ha organitzada magníficament el nostre viler Jeroni Lloret. Ruta lineal des de Calp fins a Moraira.

Han participat cent-onze caminants. Seixanta-sis han vingut de la convenció. Els demés, des de València.

Reunits en l’avinguda junt a les salines de Calp, s’ha començat a caminar a les 9.15 h.

Anem a la llarga platja de la Fossa, que acaba a la dreta en el penyal d’Ifac. Recorrem cap a l’esquerra el passeig marítim de la platja.

Des de dalt de la cala de la Calalga, a les 9.40, iniciem per la dreta el fantàstic sender ecològic de Calalga a les Bassetes, que recorre el kilòmetre de costa que li queda al terme de Calp.

La tònica del recorregut, tant ara en el terme de Calp, com després pel de Benissa, serà senda per pins, baranes de fusta, baixades i pujades a cales per escales i mar cristal·lina a la dreta amb praderes de posidònia. Un regal per a la vista.

Hem de pujar una primera escala de pedra, tram de senda i passem per la Caleta, la cala de les Bassetes i per dalt del club nàutic. Les 10 h. Hem entrat en el terme de Benissa.

Tornem a pujar i baixar unes escales. Passem per un mirador del penyal després d’haver passat  junt a la cova de la Fustera (de 10 m d’altura). Almorzem de les 10.10 a les 10.35 h.

Passem per la cala de la Fustera. Una estupenda platja d’arena, la més gran de Benissa. Després, la cala dels Pinets. Molt acollidora, de només 50 m, té rodals de pins vora mar. Tornem a pujar escales i fem un recorregut entre pins per la zona de Llobella i baixem a la cala de l’Advocat. Té un espigó, on es fa foto de grup. Les 11.20 h.

Pugem fins arribar a la carretera, per la que circulem 250 m per fora de la bionda metàl·lica de protecció.

Baixem a la cala del Baladrar per una escala llarga. Recorrem 100 m  pedregosos de la cala. S’ha de pujar a la carretera, perquè el Cantal Gros no deixa continuar. En la CV–746, es fa la divisió prevista. Uns quants van directament a l’autobús per a tornar. Els demés seguim per la vora de l’asfalt. Este tros, de 300 m, s’ha de fer amb precaució i ben arrimats.

Girem a la dreta i recorrem un trajecte llarg per carrer d’urbanitzacions per a arribar per última vegada a la carretera.

Caminarem per dreta o esquerra, ja que tenim vorera peatonal o carril bici. Uns 1400 m.

A les 12.45 entrem, finalment en les Platgetes i la cala de l’Ampolla. Caminem còmodament per una estora d’algues seques de cara al final de l’etapa.

Arribem al castell de Moraira a les 13 h.

El castell és una construcció militar per a defensa d’atacs dels pirates barbarescos, que data de 1740 i restaurat el 1980.

Ens reunim al costat de la magnífica escultura del Gegant de Sal. Obra de la parella d’artistes Goderch i Malavia, reflexa la fortalesa humana, la resiliència front a les grans adversitats. L’inspiració inicial ve d’un ball japonès que rememora la barbaritat d’Hiroshima.

Esta escultura itinerant ha estat a Munic, Capri, Tolosa de Llenguadoc, la Marina de València i, ara, a Moraira.

Anem a dinar a l’hotel Melià de Benidorm, seu de la Convenció, moment de trobades amb companys.

Al final, la ritual foto de grup en l’escala de l’hotel.

Josep Requena