Descarregat el track

La Convenció anual de Benidorm ha sigut esta setmana, y, com sempre, el dimecres fem una marxa compatible.

Jeroni i José Ramón, amb algun col·laborador més han preparat una ruta apta per a passar un dia de senda marinera. El pla, ruta lineal vora mar des de Xàbia fins a la cala de la Barraca.

Ens trobem el l’extrem sud de la cala de l’Arenal de Xàbia, els de l’autobús que ve de València i el que ve de la Convenció. En total, huitanta-huit participants. De la Convenció han vingut, a part de membres de la nostra associació de València, procedents d’altres llocs, com ara, Girona, França, etc. Quan ens posem en marxa a les 9.15 h, la fila multicolor és impressionant. Recorrem vora mar una senda a la vora de les primeres cases de les urbanitzacions, que a vegades entra entre un mar de pedra tosca, típica de la zona, que obliga a anar mirant on xafes.

Arribem, en la cala blanca, a on entra un semicercle de mar. Allí, en unes roques blanquinoses que sobeixen de les cases hi ha practicats dos passos consecutius excavats. En el primer, hi ha un grup professional que està fent fotos a models, supose que per a publicitat. El segon no el passem, perquè cal pujar per la segona eixida blanquinosa. Hi ha barana de fusta. Passant una senda amb túnel vegetal i més xalets, arribem a una esplanada, on esmorzem, allí ho hem fet altres vegades.

Foto de grup molt concorreguda enguany.

A les 11,40 tornem a la marxa, ara per l’asfalt de l’assagador de Cabanes. Anem, en un trajecte, caminant paral·lels a la carretera del Portitxol, que abandonem per l’esquerra per carrer de l’urbanització, a on observem que estan unes màquines pesades construint, allí a on hauria d’estar prohibit.

A les 11.05 h s’arriba a un punt clau, la Creu del Portitxol. Un indicador apunta per l’esquerra el SL-98 cap al cap Prim, que són 1,1 km, mentre, cep a la dreta, el SL-97 i 0,8 km, cap a la cala de la Barraca.

Seguim per senda per les marques del SL-98. Està ben marcat i protegit.

A les 11,31 h s’arriba al final del sender. Encara queda la punteta del cap Prim però no es déu passar d’ací.

El paisatge marítim és fantàstic. Mar per tots els costats.

Tornem arrere. A les 11.50, a la dreta, baixem per una senda amb escalons a la cala Sardinera, amb Xàbia davant. Zona solitària i encantadora. Tornem a pujar i recuperar el SL-98.

Tornem al senyalitzador de la Creu del Portitxol. Uns van cap al mirador de l’illa i cala del Portitxol, des de on es veu a l’esquerra la llargària del cap Prim que acabem de visitar, mentre que uns altres, pel SL-97 van a la cala de la Barraca.

Els qui han optat per fer-ho d’una manera més directa, des del mirador del Portitxol, baixen de manera més brusca directament a les primeres pedres de la cala de la Barraca, confluint tots, per anar a canviar-nos als dos autobusos que esperen prop. Les 12.40 h. Fí de l’excursió.

L’autobús ha de gestionar les revoltes del l’urbanització Mar Blau. Des d’allí a l’hotel Melià de Benidorm, magnífic lloc de la Convenció, on es va anar ja l’any passat.

Un ampli menjador i buffet per a dinar, que corre a càrrec d’AGMT. Podem saludar molts companys que fa temps, en alguns casos, que no ens véiem.

A la cafeteria i uns moments de descans en una magnífica terrassa assolellada. La piscina de l’hotel baix.

Es fa una original foto de grup en un picat horitzontal.

Tornant a València, Jeroni diu unes paraules de reconeixement pel bon comportament en un dia de tanta assistència. Aplaudiment a guia i col·laboradors.

Josep Requena.