Descarregat el track

La eixida de hui els la deguem a José Ramón Domingo, Vicent Ibáñez i Gregorio Mora. Un traçat quasi circular pel terme de Requena, eixint de l’aldea de Villar de Olmos, recorrent el riu del Reatillo, per acabar en l’aldea de La Cañada. Han assistit cinquanta-un senderistes.

Abans d’arribar a l’inici, José Ramón ha explicat la ruta i les alternatives A i B.

Tots junts comencem a caminar a les 9 h. Passem per l’ermita de San Isidro i eixim de les cases. Per l’esquerra anàrem i tornàrem en les etapes del GR-7 del 28 de novembre de 2012 i la del 18 de gener de 2013. També va per allí el GR-238 que recorre el perímetre de la comarca de Requena – Utiel. Però hui anirem al recte per un camí que ha estat recentment condicionat. Passa el barranc Donero, puja al collado del Rancho Largo i baixa fins al riu d’El Reatillo. Les 9.45 h. Estem en el punt més baix del dia.

Anem a continuar junt a riu, aigües amunt. S’ha fet un gir a l’esquerra per a entrar en un canyó molt pintoresc. La senda està identificable, tot i que apareixen argelagues i vegetació de matoll de les que s’encarrega eficaçment Manolo.

Ací, de tant en tant, l’aigua està retinguda en basses. Hi ha pins i branques tombats per les avingudes del riu i ens toca buscar per a progressar, o per les pedres i passos del llit del riu, o per senda a l’esquerra. Ho trobem sense problema. El riu va sec, encara que, de tant en tant, l’aigua s’ha retingut en basses que donen bellesa al paisatge.

En un poc més de mitja hora arribem al punt a on el barranc Donero arriba al Reatillo i, uns minuts més, al punt a on el dia del GR-7 que veníem de Benaixeve anàrem, per la nostra esquerra, a Villar de Olmos. Allí parem a esmorzar. Les 10.30 h. Fem la foto de grup després de la mitja hora de descans. Els companys de la B continuaran per a tornar a Villar de Olmos pel mateix recorregut que seguírem l’any 2012 del GR-7. Un pal del GR-7 marca l’aldea d’El Reatillo de Set Aigües a 3 h i 15 min.

Els de la A anem per un caminet que puja. S’ha de dir que en el grup ve una companyia inesperada. Una gossa. Se sap el track millor que els nostres navegadors.

La coincidència amb el GR-7 és d’un kilòmetre. Seguim pel barranc i canyó del riu, ara entre paret verticals, adés per zona més amplia.

Abandonem el Reatillo, per a pujar suaument per un pla amb poca vegetació, passem junt a un pi gran amb dos soques i aguaitem a un mirador.

Tornem a la ruta i a un camí que puja al collado de la Canaleja. Arribem a un encreuament de camins. A 965 m, és el punt més alt del dia. De la dreta ve el camí Viejo de Chelva a Requena. El seguim a l’esquerra (seria cap a Xelva). Passem el barranc de La Canaleja, i entre camps, arribem a La Cañada, nucli, que amb el de Villar de Olmos, conformen la pedania de Villar de Olmos de Requena. Final. Són les 13.40 h.

Anem a dinar a la Venta del Pilar de Bunyol. Aposta segura, com sempre.

Josep Requena