Descarregat el track

Hem fet el Mondúver des de Xeresa. El Mondúver, encara que té 843 m, com a excepció I junt al Montgó, que tampoc no fa els 1000 m, els cataloguem com a pics emblemàtics. Per això els tenim en la llista de puntuables per als VINT-I-CINC MILS.

Consisteix en dos rutes circulars, basant-nos en el PR – 153 i variants. L’opció A puja a la cresta i el cim, mentre que la B, guiats per Paco Castelló, des del Picaio torna pel pla de la Vella, s’acosta a Xeresa per acabar en el punt d’inici comú.

Eixe punt d’inici està en el camí del Carritx, a 1,5 km de Xeresa, en el punt a on s’inicien les sendes del PR – 153. Allí hem aparcat els cotxes.

L’assistència de quaranta-tres senderistes.

Iniciem la marxa a les 8.15 h, caminant un tram pel camí del Carritx, abandonant-lo al quart d’hora per la dreta per a entrar en sender ascendent. Sempre ascendent.

Al principi passem per un tram de vegetació esplendorosa. Després senda entre matollar i roques.

A les 9.22 h, arribem a un pal. Per la dreta ve un sender, també del conjunt del PR-153. Estem passant el barranc del Mondúver.

A les 9.45 h arribem a l’esplanada del Picaio, allí a on acaba el camí de l’Ombria del Mondúver.

Eixe serà el punt de divisió d’A i B. Paco porta al grup B camí avant fins interceptar el PR-153 que ve de baixada del pic, i serà per a on baixarà l’A. Però Paco fa més extensa la volta, passant pel pla de la Vella, s’acosta quasi al poble i torna als cotxes pel camí del Carritx.

Els de l’A tiren serra amunt. Ara és més exigent. Sempre hi ha senda, o alguna cosa pareguda. Cal agafar-se a dos mans o ajudats per cordes en els trams més costeruts.

Fem una parada a les 10.25 h per a esmorzar. De cara al mar. Un dia fantàstic, ras i sense vent. Mitja hora i a seguir, que queda poc per a la cresta, a la que arribem a les 11.10 h.

Una senda ben marcada per la cresta, ascendent, i per la ratlla entre Gandia i Xeresa porta al vèrtex, la casa de vigilància forestal y moltes, moltes antenes. Les 11.20 h. Tenim els 843 m del Mondúver a la butxaca. Els qui no el tenien, puntuen.

Fotos i foto de grup. I la vista, una passada.

A les 11.42 h, reprenem la marxa, da baixada iI per la part contrària. Baixem pel camí del Mondúver, cimentat d’accés al cim pel manteniment d’antenes. En cinc minuts, el deixem, eixint per l’esquerra per una senda. Està marcat en terra amb una fletxa roja.

La senda torna al camí cimentat en set minuts. A l’esquerra i, dos minuts avant, torna a aparèixer una altra fletxa i senda, també al’esquerra. A seguir baixant. La senda esta la fem en tres minuts. Del camí cimentat un poc a l’esquerra i a baixar definitivament per senda a la dreta.

A les 12.25 h, arribem al Flarets del Mondúver, unes formacions verticals de roca que resulten, per a alguns, irresistibles. Fotos i a seguir. Les 12.40 h.

A les 12.50 h, tornem a passar el camí del Mondúver. Per ací passaren els de la B venint del Picaio. Més avall, la senda passa per la dreta del corral del Tio Pepe.

A les 13.10, passem per una bifurcació de sendes, per la de l’esquerra ha baixat paco i la B cap al pla de la Vella. Els de l’A continuen recte. A les 13.18 h, una altra bifurcació. La majoria va per l’esquerra i uns pocs per la dreta. Anem a parar al mateix punt, junt al barranc del Mondúver. Arribem a un pal de la variant del PR-153.1.

Junt al barranc o pel mateix llit de pedres, passem per la caseta d’Àngel, acabant a les 13.45 h en els cotxes, a on ja han arribat els de la B.

Canviats, a Favara a dinar a Ca Vicent de Favara.

En acabar, Rafa Cortés anuncia que Àlex Gomis ha superat els 5000 km i que Vicent Ibàñez Ha fet CINQUANTA pics puntuables.

Josep Requena