<DESCARREGA EL TRACK>

La marxa és circular, amb inici i final a La Torre, pedania d’Utiel. El guia, J. Vte. Pastor. Eixim cinquanta-set senderistes a les 8.45 h fent un tram curt per carretera. De seguida a la dreta per camí, en ascensió suau, junt al barranc del Cajío. A les 9.20 h, arribem, un poc de baixada, a l’àrea recreativa de La Torre, situada en el Vallejo de la Majada Lobera.

A les 9.28 arribem al camí de El Collado. A la dreta. Pocs minuts després, José Vte. Pastor ens ha comentat el perquè de variar el sentit previst en la convocatòria. Ha vist més interessant que isquérem tots junts fins al coll, on esmorzarem, pujant tots també al cim. Ara, sempre serà de pujada pel camí, que abandonem també per la dreta, continuant una llarga muntada pel camí de La Serratilla.. Parem a esmorzar a les 10.20 h. En el coll previst. Mitja hora.

Girem a l’oest en ascensió suau fins a culminar, en cosa de mig kilòmetre el Cabezo del Fraile de 1124 m. Les 11.05 h. Puntuem i fotos. Bones vistes. La Plana d’Utiel-Requena a l’oest i la serra de Javalambre, nevada, al nord. Per allí passarem el 4 de maig.

No anem al vèrtex geodèsic, que està un altre mig kilòmetre a l’oest. Té 14 m menys d’altura. Tornem a on s’ha esmorzat. Ací es fa la separació de grups. El B tornarà a La Torre per la mateixa ruta de l’anada.

El grup principal baixa, per una senda que va per la dreta d’un tallafocs, fent una bona baixada fins a un camí, on girem a la dreta. Tram pla per la partida de El Cajío. Passem per una edificació rural i un dipòsit d’aigua de construcció recent. Uns metre abans de arribar a una intersecció de camins, hem de fer una parada d’un quart d’hora, segurament causada per l’afició als espàrrecs. Més tard hem continuat al sud per un camí antic fins arribar a un altre més ample que hem seguit amunt a la dreta. Baixem un poc desviant-nos a l’esquerra per entrar per un esplèndid barranc en ascens suau a l’oest, molt frondós de vegetació, amb encant i molta verdor. Hem hagut de sortejar diversos pins abatuts, primer per l’esquerra, després per la dreta i finalment per baix, arribant al camí de La Risca. A la dreta i en descens, hem arribat a l’àrea recreativa de La Serratilla, de la Generalitat. Les 13 h. Està equipada amb bancs fora i dins de l’edifici, una llar i font l’exterior. En acabant, en un tram curt per senda per tallafocs, baixem un poc a un barranc i pugem.

Arribem al camí de La Cruz de Sebastián, que, a l’esquerra, el recorrem en pla 1 km, fins que, a les 13.25 h, l’abandonem per la dreta per senda per un tallafocs que de seguida ens deixa en un bon punt. Parem a contemplar unes vistes espectaculars de la població de La Torre, la serra de Mira, el pic Ranera i de tota la plana, un mar de vinyes. La senda del tallafocs s’ha convertit en una baixada molt ràpida i exigent anant a connectar amb un camí i després a una pista deixant a la dreta un dipòsit per a incendis i en l’últim tram asfaltat que passa per una bonica àrea esportiva local, arribant l’autobús a les 14 h.

A dinar al restaurant El Tollo d’Utiel, molt conegut pel grup. Ben dinats i ben atesos. En acabar Pepe Monedero ha proclamat que Toni Pastor és un nou Barón Azul, en superar els 3000 km.

Josep Requena (és una “telecrònica” que li la dec a la informació d’uns quants companys, molt especialment als germans Joaquim i Vicent Soler).