Descarrega’t el track

Després del parèntesi nadalenc i de les corresponents salutacions i desigs de benaurances per l’any que acabem de començar, cinquanta-nou senderistes hem représ hui la pràctica del nostre esport preferit fent una agradable volta per la comarca de l’Alt Palància  amb eixida i arribada a Caudiel on ens hem desplaçat amb un autobús complet i tres cotxes particulars. La primera impressió en baixar de l’autobús ha estat que l’esperada baixa temperatura no ha segut tal i hem tingut un dia molt agradable de temperatura i molt solejat que ha fet prescindir de moltes peces de roba només començar a caminar.

A les 8.45 l’autobús ens ha deixat a l’altra banda del barranc que separa el poble de Caudiel dels seu “Barrio” i des d’allà i comandats pels tres coneixedors de la ruta Santiago Vandellós, Joaquin Fernández i Fernando Martí, ha començat la marxa en direcció Nord per una pista de muntanya o més prompte un antic camí de carro que ja no s’ha abandona, pràcticament, en tot el recorregut. A l’hora d’iniciar-se la marxa, sobre les 9.45, hem arribat a la bifurcació on estava anunciada la separació de la ruta general per a prendre l’opció B. Santiago Vandellós ha fet una curta exposició de les característiques de cada opció i la immensa majoria han optat per la proposta general ja que no oferia massa dificultats. Uns pocs, no obstant, han decidit de prendre l’opció B acompanyats per Santiago Vandellós.

La resta, avant hem continuat sense deixar, per ara, la direcció Nord fins que aproximadament a les 10.00 hores el camí tomba una mica en direcció Nord-oest seguint el llit d’una barrancada que s’endevina llarga i que augmenta progressivament la pendent de pujada.  Prompte i en seguir un gir a la dreta que fa el camí, trobem el Corral del Terrer on parem a esmorzar. No quedàvem massa lluny de la Sima Gòtica però donada la manca d’un camí clar i de que l’acostament estava impracticable, s’ha desestimat l’accés a la boca de la sima.

Tot seguit hem refet el camí, ara de baixada i en direcció Sud hem arribat a la bifurcació on es separava l’opció B. Des d’allà i seguint en direcció Sud-oest hem començat una volta sempre interessant entre bosc de pins i bancals d’oliveres i atmelers de primerenca floració, hem anat cobrint el 14,2 km del total de l’excursió. Donada la multiplicitat de camins de similar amplada algunes vacil·lacions en el camí hem tingut que ràpidament han estat esmenades donada la perícia en la utilització del GPS de més d’un membre del grup.

Les giragonses del camí han anat poc després en direcció oest un tram, després sud i en acabant est que ha tancat el cercle proposat. En aquest últim tram i en un accés a la nostra esquerra, hem entrat a l’antiga via del Ferrocarril de Compañia Minera de Sierra Menera de Ojos Negros a Sagunt, hui coneguda com a Via Verda, que haurem recorregut sobre dos kilòmetres primer molt encaixonada i després per dins d’un llarg túnel –il·luminat molt oportunament per Joaquin Fernández que sabia on quedava la tecla de l’enllumenament- l’eixida del qual ja et duu al llavador de Caudiel. Amb el llavador de fons hem fet la fotografia de grup i després d’un passeig pels carrers del poble a les 13.35hores hem arribat a l’autobús. Una volta abillats amb roba més còmoda, l’autobús ens ha dut a Viver on els bons oficis del restaurant Alvaro s’han rematat magníficament amb la celebració dels 6.000km de Carlos Polo i els 3.000 de Paco Carrillo. Des d’ací els donem la més cordial enhorabona a tots dos històrics senderistes!

AG i N