Descarregat el track

Després d’un bon treball d’última hora de Rafa i Fèlix, s’ha aplicat la forma d’ajustar la capacitat del bus i els qui han van en cotxe. En total cinquanta-nou.

Ximo Soler, que junt a Vicent Soler, proponents, ha explicat en el bus la ruta i les alternatives.

L’inici ha sigut en el p.k. 8 de la carretera de Requena a Villar de Olmos, per la que passàrem el 18 d’octubre. Estem junt al campament d’oci rural de Calvestra. Hem acordat amb un treballador del campament que passarem, però guardant silenci per a no afectar a la cacera.

Comencem a les 8.25 h, entrant per les instal·lacions, junt a pistes esportives i un gos que no guardava silenci.

El caminet d’entrada empalma amb el camí Viejo de Villar de Olmos. Passem la rambla de Rozaleme i anem per la dreta de la porta de la Casilla de los Capurres. Acaba el camí d’entrada en una cadena. En terra, el botó indicador d’un punt geodèsic de la Generalitat Valenciana. Una curiositat.

Seguim ara per un tram llarg entre pins que acaba passant, girant a l’esquerra, el barranc de Los Pinos. Pugem junt a les ruïnes de las Casas de Calvestra. Al sol, parem a esmorzar. De les 9.55 a les 10.25 h. Foto de grup.

Allí comença la primera de les divisions previstes. L’alternativa C anirà directament al campament de Calvestra. Els A i B seguim avant. La cosa era entrar en la rambla de la Casa Nueva. Però uns van per a on marcaven els tracks. La majoria, liderats per Vicent Soler, giren a la dreta pel Cordel de Talayuelas que, entre els camps de las Zorreras, acaba en la mateixa carretera CV-391.

Girem a l’esquerra per l’asfalt uns 300 metres fins arribar a la rambla de la Casa Nueva per la que entrem. Les 10.53 h.

De seguida, la rambla es divideix en el barranc de las Casilla, per la dreta, i el barranc d’El Artesón, per l’esquerra. La ruta es per l’esquerra.

En el primer tram del barranc, el llit és prou rocallós, havent algun pas de trepada curteta.

A poc a poc, el caminar va sent més fàcil. A les 11.25 h, arribem a un camí. Per allí, els de la B giraran per l’esquerra per a empalmar amb el camí de la Vereda del Peñón, camí comú amb els de la A per a tornar al bus.

Els de la A continuen barranc del Artesón avant. El caminar continua cada vegada més agradable, sempre de pujada, naturalment. A les 12 h, abandonem el barranc, acabant a l’esquerra el remat final, que és la muntada més intensa. Arribem al pic de l’Àguila a les 12.20 h. Són 1085 m que puntuen per als VINT-I-CINC MILS.

La talaia és notable. Forma part de la serra de Juan Navarro. És una alineació ibèrica que, junt a les serres del Negrete (la setmana que ve), la del Tejo i la del Burgal, tanquen pel nord oest la plana de Requena–Utiel. La vista és molt àmplia de la comarca i de referències més al sud, com ara Martés o el Caroig. Una altra foto de grup.

Toca baixar. El primer tram és un poc treballós per una ruta poc definida i pedregosa. Joan i Vicent fan la pujada al pic venint d’anar junt als de la B.

La baixada acaba a les 12.55 h en el camí de la Vereda del Peñón. Arribem a l’autobús i al campament de Calvestra. Les 13.10 h.

Anem a dinar a la Venta del Pilar de Bunyol. En acabar, Rafa Cortés proclama que Javier Mir i Jordi Nogués han superat els CINQUANTA MILS, Amadeo Dolz ha fet els 5000 km i que Rafael Cortés i Fernando Guerri han  completat els 2000 km.

Josep Requena